Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Lew hangoztatta, hogy Ukrajnának a mély politikai és gazdasági válság közepette a gazdaság újjáépítéséhez alapokra van szüksége, amelyeknek a Nemzetközi Valutaalaptól kell érkezniük. Hozzátette, hogy önmagában egyetlen ország sem biztosíthat ilyen mértékű finanszírozást.

Az új ukrán kormány korábban azt jelezte, hogy egy legkevesebb 15 milliárd dolláros IMF-támogatásra számít. A valutaalap a maga részéről egyelőre nem közölt számokat a várható támogatásról, arra vár, hogy a múlt héten Kijevben járt szakértői elkészítsék jelentésüket.

Az amerikai pénzügyminiszter sürgette, hogy a kongresszus hagyja jóvá az IMF kvótareformját, ellenkező esetben csökkenhet az Egyesült Államok befolyása a valutaalapban.
Oroszország az IMF-ben azt sürgeti, hogy a pénzügyi szervezet az amerikaiak nélkül is haladjon előre a reformok megvalósításával, ami végeredményben akár az Egyesült Államok vétójogának elvesztéséhez vezethet a valutaalapnál. Az IMF-ben - legnagyobb részvényesként - egyedül az amerikaiaknak van vétójoguk.