Ki nem találná, hol fog lakni az Európai Bizottság új elnöke

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke a brüsszeli testület székházában fog lakni, az irodája mellett kialakított, mintegy 25 négyzetméteres helyiségben - mondta Jens Flosdorff szóvivő.
Domokos László, 2019. október 4. péntek, 18:15
Fotó: AFP

Tájékoztatása szerint a megoldás költséghatékony, a biztonságosnak számító épületben nem kell külön védelemről gondoskodni, s nem kell időt tölteni a forgalomban reggelenként és esténként.

A várhatólag novemberben hivatalba lépő bizottság leendő vezetője a hétvégéket feltehetőleg a németországi Hannover melletti otthonában fogja tölteni férjével és gyerekeivel - idézte a szóvivő szavait az MTI nyomán a Hirado.hu.

Ursula von der Leyen elődje, Jean-Claude Juncker az ötéves mandátuma alatt egy apartmanhotelben lakott Brüsszelben - félig tréfásan egy interjúban meg is jegyezte, hogy a legnagyobb gond ezzel az volt, hogy nem fogadhatott hivatalos vendégeket az otthonában, hiszen mégsem beszélgethetett velük az ágyon ülve.

Sajtójelentések szerint a kollégái által munkamániásként jellemzett von der Leyen korábban, a német védelmi tárca vezetőjeként is a minisztérium épületében aludt munkanapokon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.10.05 12:22

Uschi-t azért annyira nem kell sajnálni. Közel 30 ezer euro/hó a fizuja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html