Közlésük szerint az ukrán hatóságok arról tájékoztatták a szervezetet, hogy további intézkedésig minden repülési magasságon lezárták a kelet-ukrajnai dnyipropetrovszki repülésinformációs régiót (FIR). Ennek értelmében az Eurocontrol minden olyan előzetesen leadott repülési tervet visszautasít, amely olyan útvonalakat használ, amelyek áthaladnak ezen a légteren. Jelezték, hogy a (Krím félszigeten található) szimferopoli régió szintén zárva van.

Az Eurocontrol információi szerint a malajziai gép által repült útvonalat az ukrán hatóságok 32 ezer láb (9,7 kilométer) magasságig lezárták, a Malaysia Boeing 777-ese ezer lábbal magasabban, 33 ezer lábon repült, amikor eltűnt a radarernyőkről.Közlésük szerint az ukrán hatóságok arról tájékoztatták a szervezetet, hogy további intézkedésig minden repülési magasságon lezárták a kelet-ukrajnai dnyipropetrovszki repülésinformációs régiót (FIR). Ennek értelmében az Eurocontrol minden olyan előzetesen leadott repülési tervet visszautasít, amely olyan útvonalakat használ, amelyek áthaladnak ezen a légteren. Jelezték, hogy a (Krím félszigeten található) szimferopoli régió szintén zárva van.

Az Eurocontrol közölte továbbá: információik szerint a malajziai gép által repült útvonalat az ukrán hatóságok 32 ezer láb (9,7 kilométer) magasságig lezárták, a Malaysia Boeing 777-ese ezer lábbal magasabban, 33 ezer lábon repült, amikor eltűnt a radarernyőkről.