Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Legalább 15-en meghaltak, és több mint százan - 15-en súlyosan - megsérültek, amikor a délnyugati-indiai Kerala állambeli Kozsíkóde (Kálikut) repülőterén kényszerleszállás közben túlfutott egy repülőgép a kifutópályán, majd egy völgybe zuhanva kettétört - írja a CNN nyomán az Index.hu. A két áldozat között van a repülőgép pilótája is.

A helyi rendőrség további tájékoztatása szerint a sérültek száma biztosan meghaladta a 120-at, de feltételezik, hogy a túlélők közül valójában senki sem vészelte át a balesetet sértetlenül.

A Dubajból Indiába tartó Air India Express-járat a heves esőzés miatt csúszhatott túl a kifutópályán. A kettétört gép roncsai közé négy utas is beszorult, és több tucat embert kellett sérülései miatt kórházba szállítani. A Boeing 737-es gépet - melyen 190-en tartózkodtak, köztük 10 gyerek és a hatfős személyzet - a koronavírus miatt külföldön rekedt indiaiak hazaszállítására indította a kormány.

Korábbi hírek még arról szóltak, hogy a kettétört repülő roncsai közül az utasok döntő többségét sikerült kimenteni, de Radzsív Dzsain, a polgári repülésért felelős indiai minisztérium szóvivője csak annyit erősített meg, hogy a Boeing 737-es típusú utasszállítón nem keletkezett tűz.

A helyi hatóságok a nap második tragédiájának nevezték a helyi idő szerint valamivel este 8 előtt történt balesetet, miután a heves esőzések okozta földcsuszamlásban 13-an életüket vesztették a térségben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport