Magyar orvoscsoport: "Bejrútban akárhova megyünk, halmokban áll az üvegszilánk"

A Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja már a robbanás helyszínén van, ma egy katonai kórházban segítettek, de sietniük kellett, hogy időben befejezzék a munkát, még az esti tüntetések előtt. Az utcákon mindenhol üvegszilánkok és törmelékek hevernek Bejrútban, sok sérülést ezek okoztak - ezt mondta a magyar orvoscsapat vezetője az RTL Híradónak.
Szepesi Anita, 2020. augusztus 9. vasárnap, 18:37
Fotó: AFP

Két napja érkezett Bejrútba a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja, vasárnap egy katonai kórházban segítettek. Az RTL Híradónak a csoport vezetője elmondta, jellemzően kétféle, a magas légnyomás, azaz a robbanás és az üvegszilánkok okozta sérüléssel találkoznak. Akárhova megyünk, halmokban áll az üvegszilánk - fogalmazott a csoport vezetője. Ma elláttak egy olyan fiatalt, akinek kettétört a gerince.

A keddi bejrúti katasztrófában mintegy 5000 ember sérült meg, a halottak száma 150 körüli. Még mindig 150 embert keresnek a romok alatt. A városban csak 6 órán keresztül van áram, nehézkes a telefonálás és az internetezés is. Várható, hogy még a 6 órás áramszolgáltatást is rövidíteni fogják.

A kórházban is aggregátorról kell működtetni szinte mindent és sietni is kell, mert folyamatosan szerveződnek a tüntetések, vasárnapra várható egy nagy megmozdulás.

HOZZÁSZÓLÁSOK