Londoni merénylet: már mindenkit elengedtek

A március 22-i londoni merénylettel összefüggésben őrizetbe vett 12 személy mindegyikét szabadlábra helyezték, utoljára egy 30 éves birminghami férfit engedtek el - közölte a Scotland Yard szombaton.
Domokos László, 2017. április 1. szombat, 19:55
Fotó: MTI/EPA

A londoni rendőrség szerint egyikük ellen sem folytatnak további eljárást. Tizenegy őrizetbe vett embert már korábban elengedtek, a 30 éves birminghami férfi pedig, akit március 26-án vették őrizetbe terrorcselekmények előkészítésének gyanújával, szombaton nyerte vissza szabadságát - írta az InfoRádió az MTI híre alapján.

A véglegesnek tekinthető adatok szerint a rendőrök által lelőtt merénylővel együtt öten haltak meg, és ötvenen sérültek meg a támadásban, néhányan közülük súlyosan. Az elkövető, Khalid Masood bérelt járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a Westminster híd zsúfolt járdáján, amelyen 250 méter hosszan végiggázolt, majd a kocsiból kiszállva a parlament kerítése előtt halálra késelt egy rendőrt. Ezután lőtték le a parlamentnél járőröző rendőrök.

A Scotland Yard szerint Masood valószínűleg egyedül cselekedett, az eddigi vizsgálat nem tárt fel arra utaló bizonyítékokat, hogy kapcsolatban állt volna terrorszervezetekkel, annak ellenére sem, hogy az Iszlám Állam a támadás után nem sokkal közölte, Masood az ő "katonája" volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK