Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy maszkos férfi felfegyverkezve érkezett hétfő délelőtt 10 órakor a Kujávia-pomerániai vajdaságbeli Brest Kujawski város gimnáziumába. Az épületben aztán több lövést leadott, amivel két embert, köztük egy 11 éves lányt megsebesített - írja a lengyel PAP. hírügynökség.

A 18 éves elkövetőről részletes tájékoztatást nem adott a rendőrség, mindösszesen az derült ki, hogy az iskola egyik dolgozója tartóztatta fel a maszkos férfit, akiről azt feltételezik, hogy a gimnázium egyik volt diákja lehet. Ezt a hatóságok egyelőre nem erősítették meg.

A két sérült - a 11 éves lány mellett a másik az intézmény egyik takarítónője - kórházba került. Állapotukról később ígértek hivatalos tájékoztatást, de a PAP információi szerint egyikük súlyosan megsérült.

A férfit a helyszínen elfogták és Bydgoszczba, a közeli város rendőrkapitányságra vitték kihallgatásra. A motivációit és az általa használt lőfegyvert egyelőre vizsgálják, az iskolából hazaküldik a diákokat a szemtanúk vallomásának felvétele után, a helyszínelés jelenleg is tart.