Több embert megöltek egy lövöldözés során - erősítette meg a hírt a Texas állambeli El Paso polgármesterének kabinetfőnöke a 444.hu szerint. Gyanúsítottakat is őrizetbe vettek, tette hozzá.

Hírügynökségi jelentések szerint rengeteg rendőr, tűzoltó és katona vonult ki a helyszínre. A hatóságok a Twitteren felszólították az amerikai-mexikói határon fekvő város lakosságát, hogy kerüljék el a Cielo Vista bevásárlóközpontot. Később viszont közölték, hogy a hatóságok átkutatták a környéket, és jelezték, hogy elmúlt a veszély.

Donald Trump amerikai elnököt értesítették a történtekről, és figyelemmel kíséri az eseményeket - mondta el Steven Groves, a fehér házi szóvivő helyettese.

Az NBC News szerint a Wallmartban történt lövöldözésben legalább 19-en életüket vesztették és 40-en megsérültek.

A CNN amerikai hírcsatorna szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre.

Az amerikai-mexikói határon fekvő El Pasóban 680 ezren élnek.

Dee Margo polgármester tragédiának nevezte a történteket, és elmondta, hogy sokk hatása alatt áll. A hírek hallatán zaklatott állapotba került Beto O'Rourke demokrata elnökjelölt-aspiráns is, aki El Paso szülöttje. A politikus jelezte: úgy tervezi, mielőbb visszatér a városba.

Az Egyesült Államokban nem ritkák a hasonló támadások. Kedden ketten meghaltak és egy rendőr megsebesült a Mississippi állambeli Southavenben, egy Walmart áruházban. Az elkövetőt meglőtték, majd őrizetbe vették.

Vasárnap hárman - köztük egy hatéves kisfiú - vesztették életüket és tizenöten megsebesültek, amikor egy 19 éves férfi egy AK-47-es gépkarabéllyal lövöldözni kezdett a kaliforniai Gilroyban rendezett fokhagymafesztiválon. A rendőrök agyonlőtték a támadót.