Lövöldözés volt Szlovjanszk közelében - négy-öt halott

Három oroszbarát aktivista és egy rájuk támadó fegyveres meghalt vasárnap kora reggel egy lövöldözésben a kelet-ukrajnai Szlovjanszk közelében - közölte újságírókkal egy helyi illetékes. Az orosz állami tv tudósítója öt halottról tud, háromról az oroszbarát, kettőről a másik oldalon.
MTI, 2014. április 20. vasárnap, 11:32
Fotó: Reuters

A támadás egy ellenőrzőpontnál történt, amelyet oroszbarát aktivisták emeltek Bilbaszivka faluban, néhány kilométerre Szlavjanszk városától, amelyet teljes mértékben az oroszbarát erők ellenőriznek - tette hozzá a helyi tisztségviselő, Vjacseszlav Ponomarjov.

"Négy autó érkezett útzárunkhoz hajnali egy óra tájban. Ellenőrizni akartuk őket, erre automata fegyverekből tüzet nyitottak ránk - mondta az AFP hírügynökségnek egy csuklyás oroszbarát aktivista, a húszéves Vlagyimir. - A támadók körülbelül húszan voltak. Gyorsan erősítés érkezett ellenőrzőpontunkhoz, és a támadók távoztak. Nem tudom, volt-e halottjuk, de ha igen, akkor magukkal vitték." Vlagyimir közlése szerint az ő soraikban három halott és négy sebesült volt.

A Rosszija 24 orosz állami tv szlovjanszki tudósítóját idézve arról számolt be, hogy az incidensnek öt halottja van, három oroszbarát és kettő a támadó fegyveresek közül. A város önjelölt polgármestere, aki az oroszbarát szeparatistákat támogatja, csak annyit mondott Szlovjanszban a Reuters tv-stábjának, hogy éjszaka volt egy összecsapás, és annak áldozatai voltak.

Szlovjanszkban a városháza, a rendőrség és a titkosszolgálat központja helyi oroszbarát aktivisták kezébe került. Őket önvédelmi csoportoknak nevezett fegyveresek támogatják, de Kijev és a nyugatiak szerint ezek az orosz hadsereg különleges elit egységei. A kijevi kormány a múlt héten indított műveletet az oroszbarát erők lefegyverzésére és az elfoglalt épületek szabaddá tételére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Haynau, 2014.04.20 15:28

4, nempedig 3 ruszki harapott a fube. Jaj Istenem nem tetszik ez Putyineknak mivel ugy veszik, hogy olni cask nekik szabad. Go Ukraine Go!!! Tudtok ti is. Vedjetek magatokat a ruszki imperialistak ellen! Nagyon sok van beloluk a Nyugat orok ellensegeibol. A kovetkezo evekben minden vonalon kell utni a pofajukat mig teljesen padlora kerulnek. Akkor less nagy banat magyar seggnyaloik kozott. Azokat is meg kellesz buntetni de nagyon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html