Lövöldözés volt Texasban - 27 ember meghalt

Lövöldözés volt vasárnap helyi idő szerint a déli órákban egy dél-texasi baptista templomban. A rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai lezárták a helyszínt, médiaértesülések szerint a rendőrség lelőtte a lövöldöző férfit a San Antoniótól mintegy 50 kilométernyire délre eső Sutherland Springs nevű településen - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2017. november 5. vasárnap, 21:32
Fotó: Reuters

Legalább 27 embert megölt egy fegyveres egy texasi, baptista imaházban. A jelentések szerint legalább 27 ember meghalt a helyszínen, további 24 sérült van, őket kórházba szállították - írja a USAToday.

A támadás a dél-texasi Sutherland Springsben történt, a motivációk egyelőre nem ismertek. Az eddig nem megnevezett egy fegyveres az istentisztelet közben kezdett lövöldözésbe.

A Wilson megyei rendőrség szóvivője, Albert Gamez Jr. a CNN-nek azt mondta, hogy a támadót egy rövid hajszát követően lelőtték. A San Antoniótól mintegy 50 kilométerre lévő várost perceken belül megszállták a rendőrök, a környéket lezárták. A helyszínen jelenleg is dolgoznak a mentők, és időközben az FBI is nyomozni kezdett.

A legközelebbi Connally Memorial Medical Center nevű kórházba az intézmény szóvivője szerint egyelőre kevesebb mint egy tucat sérültet szállítottak. Az ő állapotukról nem adott részletes tájékoztatást.

A támadás után Donald Trump amerikai elnök a Twitteren fejezte ki együttérzését az áldozatok családjaival.

HOZZÁSZÓLÁSOK