"Lucenko volt főügyész Ukrajnából Nagy-Britanniába távozott"

Jurij Lucenko ukrán főügyész elutazott Ukrajnából Nagy-Britanniába, éppen az Egyesült Államokban zajló politikai botrány közepette, amelynek ő is részese lett - állította hétfőn Szerhij Lescsenko volt ukrán parlamenti képviselő az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2019. szeptember 30. hétfő, 14:49
Fotó: Reuters

"Lucenko volt főügyész Ukrajnából Nagy-Britanniába távozott... A Donald Trump (amerikai elnök) elleni impeachment (alkotmányos felelősségre vonási eljárás) eljárással összefüggő válság közepén, amit a Lucenko által Rudi Giulianinak (Trump ügyvédjének) szállított dezinformációk provokáltak ki" - írta Lescsenko a Telegram üzenetküldő internetes oldalon.

A volt honatya az UNIAN ukrán hírügynökség beszámolója szerint a NBC amerikai televízió egyik újságírójától kapta az értesülést. Állítólag Lucenko azért utazott el Nagy-Britanniába, hogy ott tökéletesítse angoltudását. Lescsenko értetlenségének adott hangot, mondván, hogy Ukrajnában is bőven van lehetőség angolnyelvtanulásra. Hozzátette: eközben számtalan amerikai újságíró érkezett Kijevbe, hogy találkozhasson a volt főügyésszel, és rákérdezzen a Bidennel kapcsolatban a közelmúltban tett kijelentéseire.

Az UNIAN emlékeztetett: Lucenko korábban kijelentette, hogy Hunter Biden, a volt amerikai alelnök, Joe Biden fia, nem sértette meg az ukrán törvényeket.

Az Egyesült Államokban azután robbant ki a botrány, hogy a The Washington Post című lap nyilvánosságra hozta: egy ismeretlen amerikai hírszerző feljelentést tett. Azt állította, hogy az amerikai elnök nyomást gyakorolt ukrán hivatali partnerére, Volodimir Zelenszkijre július 25-ei telefonbeszélgetésük alatt, hogy Kijev segítsen terhelő bizonyítékokat felhajtani Ukrajnában Joe Biden volt amerikai alelnök, a Demokrata Párt egyik fő elnökjelölt-aspiránsa ellen. Biden egyik fia, Hunter egy ukrán gázvállalat, a Burisma Holdings igazgatótanácsának tagja volt évekig, miközben apja meghatározó szereplője volt az Egyesült Államok Ukrajna-politikájának, és jelentős összegeket keresett Ukrajnában.

Az amerikai Demokrata Párt a feljelentés nyomán vizsgálatot kezdeményezett annak megállapítására, hogy indokolt-e megkezdeni a Trump felmentését célzó eljárást. A múlt héten közzétették a Trump és Zelenszkij közti júliusi telefonbeszélgetésről készült feljegyzést, de megoszlanak a vélemények, hogy történt-e nyomásgyakorlás Trump részéről vagy sem. Miközben az ellenzéki erő szerint megalapozott volna az alkotmányos felelősségre vonás beindítása, addig az amerikai igazságügyi tárca a telefonbeszélgetés leiratában nem találta jelét a nyomásgyakorlásnak, és ilyesmi Zelenszkij szerint sem történt.

Ukrán sajtóhírek szerint a Burisma vállalatnál a korábbi főügyész, Viktor Sokin által elindított minden vizsgálatot Lucenko hivatali ideje alatt befejezetlenül lezártak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MLB2019, 2019.09.30 17:14

@neduddgi2: "Aki ezt benyalja az tényleg értelmi fogyatékos."
A libsik seggfüggők. Hidd el bármit benyalnak, amit a propagandával belef.snak a szájukba.

"Odautaztam, azt hiszem már a 12. vagy 13. alkalommal Kijevbe és úgy volt, hogy bejelentem, hogy van egy másik 1 milliárd dolláros hitelgarancia is és kaptam egy ígéretet és kötelezettségvállalást Poroshenko és Jacenyuk részéről, miszerint lépéseket tesznek az államügyésszel szemben, de nem tették meg!

Szóval kiálltak egy sajtótájékoztatóra, ahol én azt mondtam nekik:

- Nem fogom odaadni..., mi nem fogjuk nekik adni a milliárd dollárt.

Ők azt mondták:
- Neked nincs felhatalmazásod erre! Nem te vagy az elnök!

Az elnök azt mondta... Hívják csak fel őt!

Én azt mondtam:
Megmondom neked, hogy nem fogjátok megkapni az egy milliárd dollárt!
Nem fogjátok megkapni az egy milliárdot és én most itthagylak benneteket - azt hiszem vagy 6 óra volt hátra.

Megmondtam nekik:
6 óra múlva elmegyünk és ha az államügyész nincs kirúgva, eltávolítva akkor nem kapjátok meg a pénzt! Nos, a kurva anyját!

És kirúgták! És azonnal be is iktatták azt a valakit, aki már megbízható volt!"
/ Joe Biden, az USA akkori alelnöke
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

neduddgi2, 2019.09.30 16:34

Ez már a tragikomikum csúcsa. Sokint azért váltották le anno , mert nyomozott Hunter Biden és a Burisma korrupciója miatt.
Az arrogáns barom Biden még dicsekedett is , miszerint 6 órát adott Porosenko-nak, hogy kirúgja az ügyészt különben Ukrajna nem kapja meg az 1 milliárdos USA hitelgaranciát (ergo csődbe megy).
https://www.youtube.com/watch?v=UXA--dj2-CY
Kamera előtt.
Ennyire sérthetetlennek érezték magukat, nyilván Hillary elnöksége okán.
Majd most Trump-ra akarják húzni a dolgot, mert merészelte megkérdezni Zelenszkijt, hogy nem-e akarják mégis nyomozni az ügyet (nyilván Trumpnak ez előnyös, de semmi törvénytelent nem tett ezzel).
Miközben Biden még csak nem is elnökjelölt, mert még nem volt jelölő konvenció.
Ez az egész sztori megint egy IQ teszt , mint a Skripal ügy , meg a gáztámadások.
Aki ezt benyalja az tényleg értelmi fogyatékos.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html