Újabb luxusóramárkával bővült az Andrássy út kínálata. Az évek óta a sugárút állandó lakójának számító Omega, TAG Heuer és Hublot mellé most a Breitling nyitott itt üzletet, ami nem mellesleg a harmadik legnagyobb Európában.

Az elsősorban pilótaóráiról ismert Breitling neve korántsem újdonság a magyar vásárlóknak, hiszen mintegy 20 éve lehet ilyen órákat kapni az egyes hazai szalonokban. A monobrand üzlet azonban a remények szerint más kontextusba helyezi a márkát itthon, amire valóban jó esélyek vannak. A 90 négyzetméteres üzletben a hivatalos nyitás napján mintegy 150 Breitlinget lehetett helyben megvásárolni, ezt az árukészletet pedig legfőképpen a turisták fogják nagyra értékelni. Az Andrássy út többi üzletéhez hasonlóan a Breitlingnél is számítanak a turistákra, de a magyar közönséggel szemben is bizakodók. A világ 36. Breitling üzletének fontosságát mutatja, hogy a megnyitóra Peter Kellner, a márka CEO-ja is ellátogatott.

Magát a márkát 1884-ben alapította Leon Breitling a svájci St. Imierben. Jelenleg a Breitling az automata luxus-kronográfok vezető gyártója, egyben azon kevés cég egyike, aki teljesen önállóan fejlesztették ki és állítják elő ma is kronográf szerkezetüket. Egyik híres sorozatuk az immár tíz éve gyártott Breitling for Bentley, de ezen felül is időről időre kínálnak limitált szériákat. A már említett 150 darabos választék legolcsóbb példányai 800 ezer forint környékéről indultak, de vannak példányok tízszer ennyiért is. Érdekesség, hogy az egyik legdrágább modell éppen egy női óra: a gyöngyház hátlappal, arany tokban és számos gyémánttal díszített darab ára 8,6 millió forint. A márka illetékesei a jövőre megjelenő új Emergency kronográf iránt már most komoly kereslet mutatkozik, de a hivatalos megnyitóig is elkelt már több Breitling is.

A jó hír mellett némi rossz is akad a hazai órarajongóknak: a Breitling nyitása előtt pár héttel bezárt a különleges óráiról ismertté vált, 2010-ben megnyitott Franck Muller. Igaz, ott a legolcsóbb modellért is 2,5 millió forintot kellett fizetni.