Ma is negatív hírekkel került be hazánk a külföldi médiába

A tiltakozók szerint "diktátori giccs és történelmi hazugság" a Szabadságtérre tervezett felszabadulási emlékmű - számol be az ARD. A La Republica szerint a májusi európai parlamenti választások után napirendre kerülhetne az Európai Néppártban Orbán Viktor kizárása.
MTI, 2014. április 30. szerda, 13:12
Fotó: Napi.hu

Az ARD német közszolgálati televízió a német megszállás áldozatainak emlékművéről közölt beszámolót. Az Emlékmű a budapesti Szabadság téren című összeállításban kiemelték, hogy az "állami emlékezéskultúra emlékműve (...) az ártatlan Magyarországot jelképezi", a felépítése ellen tiltakozók viszont úgy vélik, hogy az valójában "diktátori giccs és történelmi hazugság", mert Magyarország nem áldozat volt, hanem a náci Németország szövetségese, és nagy igyekezettel működött közre a magyar zsidók deportálásában.

Hozzátették: az ország történelmi szerepének újraértelmezése révén kialakult "a hivatalos kormányzati áldozatmítosz", amely a magyarországi nacionalizmus alapja. Az emlékmű ennek a "hivatalos történelemképnek" a kifejeződése "túldimenzionált pátosszal", és míg Orbán Viktor hívei úgy vélik, hogy "nemzeti emlékművet" emelnek, "mindenki más" úgy látja, hogy "egy új diktatúra jelképe" épül a Szabadság téren - fejtették ki.

A La Repubblica című balközép olasz napilap brüsszeli elemzője szerint a májusi európai parlamenti választások után az Európai Néppártban (EPP) napirendre kerülhetne Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő és Orbán Viktor miniszterelnök kizárása.

Az Európai Parlamentbe készülő Európa-ellenes pártokról szóló cikkében az elemző azt írta, "azután, hogy eldőlt a játszma a bizottság elnökségéről, a Néppárt végre szembesülhetne annak a nyilvánvaló összeférhetetlenségnek a kérdésével, amelyet a soraiban levő kínos és lényegében Európa-ellenes személyiségek képviselnek, mint Silvio Berlusconi és a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor...".

A La Repubblica Michael Stürmer német történészt, Helmuth Kohl kancellár egykori tanácsadóját kérdezte arról, hogy a PPE "elkergeti-e a populista" Berlusconit és Orbánt, vagy "megtartja őket, nehogy mandátumot veszítsen az Európai Parlamentben". Stürmer azt válaszolta: "Attól tartok, a másodikat választja. Ez nem életveszély, de még jobban halványítja annak az Európának a fényét, amely számos választónak már most sem tetszik....".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RonaGyuri, 2014.04.30 21:29

@jobbbajobbb: Menj alukáld ki magadat, már amennyire egy ilyen beteg alkesznél az lehetséges, mert már nagyjából sem sejted, hogy mihez rondítasz oda valami ökörséget!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbbajobbb, 2014.04.30 21:01

...nem tetszik a kufároknak az unortodox ...4 év alatt 2500 mrd ft különadót fizettek ki ...12 mrd dollárt ...,én még emelném..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html