Macron ígért, Brüsszel már aggódik

Szorosan figyelemmel fogja követni az Európai Bizottság a sárgamellényes tüntetők lecsillapítása céljából Franciaországban bejelentett új intézkedések költségvetési vonzatait - mondta Pierre Moscovici uniós gazdasági és pénzügyi biztos.
Domokos László, 2018. december 11. kedd, 13:51
Fotó: AFP

Emmanuel Macron francia államfő hétfőn bejelentette, hogy egyebek mellett megemelik a minimálbért, járulékmentessé teszik a kétezer eurónál alacsonyabb összegű nyugdíjakat, illetve adó- és járulékmentessé teszik a túlórapénzeket. Becslések szerint ezen intézkedések mintegy 8-10 milliárd euróba kerülhetnek.

Az Európai Bizottság szorosan figyelemmel fogja követni Macron elnök bejelentéseinek hatását a francia költségvetési hiányra - mondta Moscovici.

Folyamatos kapcsolatban vagyunk a helyi hatóságokkal" - tette hozzá a brüsszeli testület francia tagja az MTI beszámolója szerint.

A sárgamellényesek mozgalma november 17-én kezdődött tüntetésekkel és úttorlaszokkal. A múlt szombati, immár negyedik tiltakozónapon nagyjából 136 ezren vonultak utcára országszerte. A december 1-jei tüntetés erőszakos zavargásokba torkollott.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tepsi, 2018.12.11 15:33

A francia kurcsány ellen is tüntetnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html