Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

- Az igazság az, hogy az ország, amely mindent megakadályoz, Lengyelország. Az én célom meggyőzni a többi államot, hogy erre reagáljanak, és felhívni a fiatalok figyelmét, akik Európában tüntetnek a klímaváltozás miatt, hogy hassanak erre az országra - mondta Emmanuel Macron francia elnök a La Parisiennel folytatott beszélgetésében útban az ENSZ klímacsúcsára New Yorkba. A tudósítást átvette a lengyel onet.pl portál.

Macron arra utalt, hogy a varsói kormány júniusban megvétózta azt az határozatot, amely felgyorsította volna a klímaváltozás elleni harcot. A francia államfő támogatja, hogy tüntetésekkel és más politikai eszközökkel gyakoroljanak nyomást azokra az országokra, akik akadályozzák a klímakatasztrófa elhárítását célzó intézkedések felgyorsítását.

Megérti, hogy ez az elektromos energiát főként szénerőművekben előállító Lengyelországra különösen nagy anyagi terhet ró, de ehhez az EU adna támogatást. Macron szerint a magyar, a cseh és az észt kormány könnyebb helyzetben van, ezért abban bízott, hogy nem csatlakoznak lengyel barátaikhoz tovább rontva a helyzetet.

Duda Macron kijelentését arcátlannak minősítette. - Mindannyian azt akarjuk, hogy a természeti környezetet megóvjuk a következő nemzedékeknek. Ezt úgy kell megtennünk, hogy a folyamat a különböző társadalmaknak a lehető legkisebb költségébe kerüljön. Az ehhez vezető út nyugodt tárgyalásokon alapul. Nagyon sajnálom, amikor olyan kijelentéseket hallok, amelyek ahelyett, hogy összekapcsolnák az államokat, agresszióra hívnak fel - mondta a lengyel elnök