Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Bank of England megtagadta az arany kiadását, ami komoly része Venezuela külföldi tartalékainak, ami összesen 8 milliárd dollárt (2227 milliárd forint) tesz ki - olvasható a cikkben.

A Bloombergnek a kiszivárgott információkra sem az angol, sem a venezuelai felek nem akartak reagálni.

Venezuelában fontos részét képezik a pénzügyi tartalékoknak az aranyletétek, mert Nicolás Maduro elődje, Hugo Chavez annyira utálta az amerikai dollárt, hogy az ország olajtermeléséből befolyó pénzek egy jó részét aranyba váltotta át. 2011-ben pedig 11 milliárd dollár (3000 milliárd forint) értékben vásárolt vissza aranyat a Bank of Englandtől és egyéb külföldi pénzintézetektől. Ahogy viszont Venezuela egyre mélyebbre süllyedt a gazdasági válságában az elmúlt években, úgy adta el a Maduro-rezsim a tartalékokat, hogy így növelje az ország készpénzállományát, illetve hogy el tudja kerülni azt, hogy eladósodjon az ország - írta az Index.

Venezuela ideiglenes elnökévé nyilvánította magát szerdán Caracasban Juan Guaidó, az ellenzéki többségű parlament elnöke a hivatalban lévő államfő, Nicolás Maduro elleni tüntetésen. Az ellenzéki politikust az Egyesült Államokkal az élen több ország is elismert átmeneti államfőként, a választások kiírásáig.