"Bevásárolja" magát a Fidesz a Néppártba?

Újabb fegyvervásárlási üzletet készül kötni az Orbán-kormány egy német céggel, amelyről kormányzati szinten folyik egyeztetés. Az ügy sajtótalálgatások szerint hatással lehet a nagyobbik német kormánypárt, a CDU és a Fidesz kapcsolatára.
Komócsin Sándor, 2020. július 24. péntek, 08:08
Fotó: AFP

Miután a honvédség 44 darab Leopard 2-es harckocsit és 24 PzH 200-as önjáró löveget rendelt Németországból, a közelmúltban egy német érdekeltségű légvédelmi rakétarendszer megvásárlása is napirendre került - írja a Népszava. A napilap információi szerint a Német Kereszténydemokrata Párt (CDU) elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer hadügyminiszter július 16-i budapesti tárgyalásain szó volt erről.

A haderőfejlesztési program része a magyar légvédelem teljes megújítása. A kormány két lehetőséggel számol: a norvég-amerikai NASAMS vagy az európai MBDA terméke jöhet szóba. Bár formális döntés még nem született, a német fél olyannyira bízik a magyar üzletben, hogy ellentételezést is hajlandó bevállalni. Ennek keretében magyar cégek is bekapcsolódhatnának beszállítóként az MBDA tevékenységébe. Német forrásból a Népszava úgy tudja, Kramp-Karrenbauer Varsóban is az MBDA-rendszerről tárgyalt jó kilátásokkal.

A napilap informátora szerint részben a hadiipari megrendelésekkel függ össze, hogy javul a Fidesz viszonya CDU-val. Diplomáciai források szerint az Európai Néppártban (EPP) a legnagyobb súllyal rendelkező német kereszténydemokratáknak döntő szavuk lesz az ügyben, hogy a Fidesz, amelynek felfüggesztették EPP-tagságát, végül maradhat-e a Néppártban vagy sem.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2020.07.24 11:39

Sokban van az országnak az, hogy a nagy szabadságharcos Csúti Robin Hood visszanyalja magát a németek kegyeibe.

Ott a rabszolgatörvénnyel, amit Szijjártó "Kakadu " Pérter Németországban jelentett be , kiemelve, hogy a német multik kérték....XDDD ( Ennyit arról, hogy nekünk senki nem mondhatja meg, hogy mit csináljunk....XDDDDD )

Aztán ott a harckocsi és önjáró tüzérségi eszközök vásárlása a németektől.

Aztán ott a harci helikopterek vásárlása, szintén a németektől.

És most jön a légvédelmi rakéták vásárlása a németektől. Ez mondjuk azért majd jelent gondot, mert a vajda megígérte az amerikaiaknak is a fegyvervásárlást és már folyamatban voltak a tárgyalások az amerikai-norvég légvédelmi rendszer megvásárlásáról.

De itt az újabb bizonyíték arra, hogy " ne arra figyeljenek amit mondok, hanem arra amit csinálok ....XDDDD"

És az a helyzet, hogy egyszerre nem lehet Amerika és a németek seggét nyalni. A németek a fontosabbak, hiszen Ők sokkal több pénzt és befektetést hoznak és az EU-ban is Ők diktálnak. Kérdés, hogy az amerikaiak mit szólnak hozzá, hogy a Csúti Pöffeteg Washingtonban nemrég belehazudott az arcukba a fegyvervásárlás ügyében......XDDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tlg01, 2020.07.24 08:54

hát..
HÁP, HÁP, HÁP
amerika eddig két v.h.-ban húzott ki
benneteket európai nácikat
a szarból
a 3.-ban már csak figyelni fog:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html