Magyar név Obama gazdasági csapatában

A megválasztott amerikai elnök, Barack Obama hétfőn, közép-európai idő szerint este hatkor rendezendő sajtóértekezletén bemutatja gazdasági csapatát, közölték Obama irodájában vasárnap.
NAPI Online, 2008. november 23. vasárnap, 21:11
Fotó:

Pénzügyminiszter minden bizonnyal Timothy Geithner lesz, a szövetségi tartalékbankrendszer (Fed) New York-i részlegének igazgatója, a Fehér Ház országos gazdasági tanácsának igazgatója pedig Lawrence Summers, a Harvard Egyetem volt elnöke, korábban, a kilencvenes években Bill Clinton elnök volt pénzügyminisztere, mondták Obama környezetében a Reuters hírügynökségnek.

Clinton volt gazdasági szakértői közül egy további személyiség, Peter Orszag valószínűleg a Fehér Ház költségvetési igazgatója lesz az MTI szerint. Peter Orszag tavaly január óta vezeti a törvényhozás költségvetési hivatalát. A költségvetés helyzetének javításában szerepet szán az egészségügynek is, azon belül az elhízás elleni küzdelemnek, mert - mint egy tavalyi tanulmányában megállapította - egy túlsúlyos egyén évente 1000 dollárral kerül többe a közegészségügynek, mint egy normális súlyú ember.

Kereskedelmi miniszternek Bill Richardson, Új-Mexikó szövetségi állam kormányzója valószínű az eddigi hírek szerint. Richardson korábban a demokrata párti elnökjelöltségre pályázók között volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK