Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az idei szezont alaposan megdobta, hogy december utolsó napjaira esett a verseny: utána szinte minden vendég a Semmeringen maradt és az itteni szállásokon búcsúztatta az évet, köztük jó néhány magyar szurkoló is. Peter Wurzinger szerint múlóban az a korábbi gyakorlat, hogy a magyar vendégek naponta hazautaztak egy-egy határ menti magyarországi szállásra, most inkább helyben maradnak és étteremben vagy aprés ski bárban múlatják az időt, ahol szinte kivétel nélkül magyarul beszélő személyzettel találkozhatnak. A semmeringiek a rövid időre odalátogatóknak is kiemelkedő szolgáltatást tudnak nyújtani: miután a Zauberberg pályarendszerének több mint 90 százaléka kivilágítható - este 10 óráig várják a síelőket -, akár arra is lehetőség van, hogy egy távolabbi síelésből hazafelé tartók még az utolsó napot is pályákon tölthessék.

Peter Wurzinger szerint az újabb kihívás az, hogy az 50 percnyi autóútra lévő Bécset felkereső külföldieknek is tudjanak sportélményt nyújtani. A következő szezonban már több ilyen fakultatív egy-három napos sícsomagot kínálnak közösen bécsi szállodákkal - az utasokat Európa egyik legszebb hegyi vasútvonalán szállítják a sípályákhoz, ahol természetesen a teljes felszerelésről is gondoskodnak.

Ezt a túrát a magyaroknak is ajánlják - és nem csak a síszezonban. Zauberberg ugyanis tavasztól őszig Ausztria legnagyobb mountainbike-paradicsomává változik: a helyiek a kerékpároktól a felszerelésig mindent biztosítanak a vállalkozó kedvűeknek. A terep elismertségéről mindent elmond, hogy május 28-29-én itt rendezik a magyar és az osztrák összevont nemzeti mountainbike-bajnokságot.