Magyarország a középmezőnyben

A következő öt évben várhatóan Szingapúr nyújtja a legjobb üzleti környezetet a világon; Magyarország a felső középmezőnyben van az egyik vezető londoni gazdaságelemző ház kedden ismertetett új tanulmánya szerint.
MTI-Eco, 2014. június 17. kedd, 17:59
Fotó: Stockfresh

Az Economist Intelligence Unit (EIU) - a világ egyik legnagyobb gazdasági előrejelző intézete - 82 országot vont be a vizsgálatba. Az EIU összehasonlító elemzései mindig a kiadástól számított öt évre előre, számos kritérium alapján jósolják meg, hogy az adott országokban milyen üzleti környezet várható.

A kedden közzétett új összeállítás szerint a 2014-2018-as időszakban Szingapúré lesz a világ legvonzóbb üzleti környezete; ez az ország a megszerezhető 10 pontból 8,65-öt kapott. Az előző, 2009-2013-as időszakra vonatkozó EIU-prognózist is Szingapúr vezette.

Magyarország 6,63 ponttal a 37. helyre került a 82 országból álló listán a korábbi 35. helyről. A magyar pontszám nem változott az előző listához képest; a helyezés a mezőny átrendeződése miatt módosult.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RonaGyuri, 2014.06.18 08:39

Biztos voltam benne, hogy ezt az újabb visszaesést lesznek akik sikerként próbálják kommunikálni! =))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html