Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szezonálisan kiigazított adatok szerint az előző negyedévhez képes az eurózónában 0,2, míg az EU28-aknál 0,3 százalékkal nőtt a foglalkoztatottak száma a harmadik negyedévben. A másodikban egységesen 0,3 százalékos volt a növekedés.

Az országos bontást nézve a padlóról lassan felálló Görögország áll az első helyen 1,7 százalékos bővüléssel, Litvánia a második 1,5, míg Portugália a harmadik 1,4 százalékkal. Hazánk a negyedik helyet foglalja el, valamivel 1 százalék alatti növekedéssel.

Változás a második negyedévhez képest
Kép: Forrás: Eurostat

A lista másik végén Lettországot találjuk, ahol az előző negyedévhez képest 1,7 százalékkal csökkent a munkahelyek száma, de Máltán sem lehetnek boldogok, itt ugyanis 0,8, Finnországban 0,3, míg Észtországban 0,2 százalékos visszaesést mértek.

Amennyiben az előző évi adatokkal vetjük össze a friss statisztikát, úgy azt látjuk, hogy az eurózónában 0,6, az unió egészében pedig 0,9 százalékkal nőtt a dolgozók száma.

Mindezek következményeként 2014 harmadik negyedévében 226,9 millióan dolgoztak az Európai Unióban és 148,2 millióan az eurózónában.