Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tévé híradása szerint - amelyet az UNIAN ukrán hírügynökség is idézett - az orosz alsóház alelnökének erről szóló "hivatalos" levelét megkapta a lengyel, a magyar és a román külügyminisztérium is.

A radikális megnyilvánulásairól és kirohanásairól ismert politikus azt javasolja Varsónak, hogy követelje népszavazás kiírását öt nyugat-ukrajnai terület, a volhini, a lvivi, az ivano-frankivszki, a ternopili és a rivnei megye csatlakozásáról Lengyelországhoz.

Zsirinovszkij levelét megkapta állítólag Budapest és Bukarest is: szerinte Magyarországnak Kárpátaljára, míg Romániának Csernyivcire kellene igényt tartania. Ukrajna számára csak az ország középső része maradna, amely a lengyel tévé honlapján az ukrán zászló színeivel, kékkel és sárgával van feltüntetve.

A TVP1 szerint a lengyel külügyminisztériumban "furcsának" találta a levelet. Közölték, hogy Vlagyimir Zsirinovszkij "illedelmes" választ fog kapni felvetésére.

Zsirinovszkij már korábban is javasolta Ukrajna felosztását. A parlamenti pulpitusnál azt hangoztatta, hogy Kijev sosem egyezik bele Ukrajna föderalizációjába, mert ez esetben "nem lesz mit irányítania". A TVP1 szerint Zsirinovszkij úgy fogalmazott, hogy mindig fiaskóval értek véget Ukrajna kísérletei az állam létrehozására. Azt mondta, hogy "Luck, Lemberg (Lviv) és Ternopil lengyel föld".