Magyarországgal példálózott a török kormányfő

Magyarország hozzáállása a július 15-i puccskísérlethez példa kell, hogy legyen az Európai Unió többi országa számára - mondta kedden Binali Yildirim török kormányfő Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszterrel folytatott megbeszélése során az Anadolu török állami hírügynökség beszámolója szerint.
MTI, 2016. augusztus 23. kedd, 21:08
Fotó: Napi.hu

A közel egy órás tanácskozáson Ömer Celik, az európai uniós ügyekért felelős török miniszter is részt vett.

Yildirim hangsúlyozta: a magyar külügyminiszter látogatása a szolidaritás erős kifejezése, amelyet nagyra értékel. A miniszterelnök nyomatékosította azt is, hogy a puccskísérletet követő tisztogatások a demokratikus jogállam keretein belül zajlanak. Megerősítette: a magyar hatóságok készek az együttműködésre.

Ankara az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen török hitszónokot és az általa kiépített hálózatot teszi felelőssé a július 15-i eseményekért.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Pegazus_a_borbarat, 2016.08.23 23:39

Ez nekem is megütötte a fülemet a HirTV-ben, és a hír így folytatódott: Szijjártó Péter megígérte, hogy segít felkutatni a török puccskísérlet résztvevőit, támogatóit Magyarországon. A pontos idézetet kerestem a neten, de leírva már nem találtam, még a legvadabb ballib portálokon sem, valamilyen rejtélyes okból... de akik nézték a HirTV-t azok hallották.

Ez a látványos benyalás a törököknek valami szükségszerű kelléke a posztkommunista mutyikormányoknak?? Szigetvári Szulejmán-szobrostul, amit már nem emlékszem hogy melyik nevű mutyibanda állitott a kettő közül, de láthatóan a másiknak se volt semmi baja vele??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2016.08.23 23:20

A török elnöknek átadták Bayer Zsolt legújabb példaértékű lovagunk üzenetét?:
"Úgyhogy elmennek a törökök a büdös kurv@ @nyjukba."
Ez át lett adva? Úgy tiszteletteljes polgári kormány módon?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html