Mirow szerint a választások után arra kell a piacoknak választ kapniuk, hogy Magyarország milyen módon kívánja az államadósságot hosszú távon csökkenteni - írja a Bloomberg.

A bankvezér emellett arról is beszélt, hogy a térség országai nem számíthatnak komoly gazdasági növekedésre, ahogy az Egyesült Államok és az eurózóna elveszíti a növekedés lendületét.

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnöke szerint Magyarországot szoros figyelemmel kell kísérni, mert az ország középtávú gazdaságpolitikájának vonalai továbbra sem világosak.

Thomas Mirow erről az AP hírügynökségnek beszélt egy, az osztrák pénzügyminisztérium által szervezett bécsi konferencián.

A Reuters Insider TV-nek azt mondta: Magyarországnak helyre kell állítania a bizalmat a nemzetközi befektetőkkel, és meg kell szüntetnie a devizában történő hitelezést, amely kiszolgáltatottá tette a gazdaságot az árfolyam-ingadozásoknak.

Az Új bankmodell létrehozása a közép-, kelet- és délkelet-európai (CESEE) országok új növekedési modelljének részeként elnevezésű konferencián részt vesz Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyi szabályozásért felelős államtitkára is.

Jövőre tovább nő a magyar gazdaság az államháztartási hiány csökkenése mellett - jelentette ki Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára pénteken az osztrák pénzügyminisztérium által szervezett, Kelet-Európával foglalkozó bécsi fórum szünetében.

Jövőre 2,5-3,0 százalékkal bővül a hazai össztermék (GDP) az idei mérsékelt, 1 százalék alatti növekedés után - jelentette ki Kármán András a Dow Jones hírügynökségnek.