Magyarországon is figyelmeztetnek Trump légicsapása miatt

Óvatosságra intette a Földközi-tenger keleti térségében járatokat közlekedtető légitársaságokat kedden az európai légiforgalmi irányítást összehangoló Eurocontrol: a következő 72 órában légicsapások lehetnek Szíria térségében.
Szabó Dániel, 2018. április 11. szerda, 09:31
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A 24.hu szúrta ki az üzenetet a légiforgalmi irányítással foglalkozó szervezet üzenetét, mely szerint a támadók levegő-föld rakétákat és robotrepülőgépeket vethetnek be a megjelölt időszakban. A légicsapás a rádiónavigációs rendszerek működését is zavarhatja.

Az Eurocontrol weboldalán megjelent légiforgalmi figyelmeztetés nem nevezi meg, hogy mely országtól eredne a potenciális rakétafenyegetés. Viszont a korábbi tilalom után, miszerint Szíria légterét kerüljék el a polgári gépek, most a Földközi-tenger medencéjének közeli részére is kiterjesztették a zónát.

Támadásra most azért számítanak, mert a kelet-gútai Dúma városában a szír rezsim ismét vegyi fegyvereket vetett be. Donald Trump amerikai elnök és nyugati szövetségesei katonai megtorló csapás lehetőségét mérlegelik.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK