Magyarországról juthatott pénz terroristákhoz

Terrorszervezetekhez is juthatott a Magyarországról arab számlákra menekített korrupciós eurómilliárdokból - írja a Kroner Zeitung alapján a Hír TV.
Szabó Dániel, 2018. április 5. csütörtök, 14:26
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az osztrák lap csütörtöki számában arról ír, hogy az FBI is vizsgálja, hogy 1300 milliárd forint uniós támogatás a magyar kormányközeli üzletemberektől offshore csatornákon át, a havala arab bankrendszeren keresztül eljuthatott terrorszervezetekhez. A cikk szerint a csaknem 4 milliárd, arab számlákra menekített euró Ausztrián is keresztülment.

A Hír TV szemléje szerint az amerikai szövetségi nyomozóiroda azt akarja megtudni, hogy az arab bankrendszeren keresztül ez a pénz közvetve segítette-e a nemzetközi terrorizmus finanszírozását is. A lap ennek kapcsán megemlíti, hogy a tavaly januárban elhunyt szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon 1991 óta volt az FBI körözési listáján, és kapcsolatai voltak terrorgyanús szervezetekkel is.

Korábban a Magyar Nemzet írt arról, hogy Faidt Péter András körözött vállalkozó beszélt arról az FBI-nak, hogy a kormánypárti politikusok részére visszaosztott jutalékokat gyémántba forgatva mosták tisztára. Az értesülést a Magyar Nemzeti Bank és a Legfőbb Ügyészség is cáfolta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pmksz, 2018.04.05 17:45

Semmi probléma. A hír is annyira igaz, mint a Kroner .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

double-bogey, 2018.04.05 17:35

Nem "Kroner" hanem "Kronen" Zeitung! :-(
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html