Az osztrák lap csütörtöki számában arról ír, hogy az FBI is vizsgálja, hogy 1300 milliárd forint uniós támogatás a magyar kormányközeli üzletemberektől offshore csatornákon át, a havala arab bankrendszeren keresztül eljuthatott terrorszervezetekhez. A cikk szerint a csaknem 4 milliárd, arab számlákra menekített euró Ausztrián is keresztülment.

A Hír TV szemléje szerint az amerikai szövetségi nyomozóiroda azt akarja megtudni, hogy az arab bankrendszeren keresztül ez a pénz közvetve segítette-e a nemzetközi terrorizmus finanszírozását is. A lap ennek kapcsán megemlíti, hogy a tavaly januárban elhunyt szaúdi üzletember, Ghaith Pharaon 1991 óta volt az FBI körözési listáján, és kapcsolatai voltak terrorgyanús szervezetekkel is.

Korábban a Magyar Nemzet írt arról, hogy Faidt Péter András körözött vállalkozó beszélt arról az FBI-nak, hogy a kormánypárti politikusok részére visszaosztott jutalékokat gyémántba forgatva mosták tisztára. Az értesülést a Magyar Nemzeti Bank és a Legfőbb Ügyészség is cáfolta.