Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfőn reggel 9:00 órakor közli a KSH a szeptemberi külkereskedelmi termékforgalomra vonatkozó első becslését. Augusztusban a második becslés szerint a kivitel volumene 6,6, a behozatalé 7,0 százalékkal haladta meg az előző év azonos hónapjának szintjét, az aktívum 21 millió euróval nőtt tavaly augusztushoz viszonyítva, és elérte a 455 millió eurót. A kivitel értéke 6,5 milliárd euró (2026 milliárd forint), a behozatalé 6,1 milliárd euró (1884 milliárd forint) volt. Euróban az export 6,2, az import 6,3 százalékkal nőtt augusztusban az egy évvel korábbihoz képest.

Európából már ezt megelőzően, reggel 8:00 órakor jön egy szeptemberi német külkereskedelmi adat. A német kereskedelmi mérleg egyenlege augusztusban 15,3 milliárd euró volt.

Ezt követően érkezik 10:30-kor egy novemberi Sentix befektetői bizalmi index az eurózónára vonatkozóan. Az előző hónapban a mutató 11,7 ponton állt.

Hétfőn egy újabb nemzetközi intézmény, az OECD teszi közzé világgazdasági kilátásaira és az OECD országokra - köztük Magyarországra - vonatkozó legfrissebb jelentését. A friss prognózis 11:30-kor jelenik meg.