Aggasztja a majmok etikátlan dolgoztatása? - akkor a thaiföldi kormány lépésének örülni fog

Minden Thaiföldön kereskedelmi forgalomba kerülő kókuszdión fel kell tüntetni, hogy azt nem munkára fogott majmok takarították be.
Rácz Gergő, 2020. július 10. péntek, 19:29
Fotó: Reuters

A lépést azután hozták meg, hogy a helyi kókuszipart azzal vádolták meg az állatvédők, hogy kizsákmányolják a majmokat, mire több amerikai, brit és holland áruházlánc is levette polcairól a thaiföldi kókuszdiót, írja az MTI nyomán az Index.

A botrány miatt a thaiföldi kormány a héten bejelentette, hogy a jövőben kóddal teszik visszakövethetővé, hogy az adott kókusz olyan farmról származik, ahol nem alkalmaznak majmokat a termés betakarítására.

A thaiföldi kereskedelmi miniszter ugyanakkor visszautasította az állatvédők vádjait, és azt állította, hogy a kókuszszedő majmok nem alkotják a kókuszipar gerincét, inkább csak turisztikai attrakciót jelentenek, nem bántják őket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mihaly46, 2020.07.11 07:50

Az állatvédőket kellene befogni, majd megtudják a sok naplopó mit jelent a munka, lassan a teheneket sem lehet fejni mert a testét használják munkára., a rendőr kutyákat sem lehet dolgoztatni,, mert az kizsákmányolás.Ettől barom alapítvány nem is létezik, emberileg fogyatékosak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.07.10 19:55

2 probléma van az állat munkára fogásával:
1., Kihasználni csak az embert szabad.
2., Az állati munka után nem fizetnek adót.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html