Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai szolgáltatási szektor beszerzésimenedzser-indexe (bmi) 54,8 pontra, kéthavi mélypontra süllyedt márciusban az előző havi 56,0 pontról. Elemzők a februárival megegyező 56,0 pontra számítottak.

A feldolgozóipari bmi 52,5 pontra, 21 havi mélypontra esett a februári 53,0 pontról. Szakértők javulásra, 53,6 pontra számítottak - adta hírül az MTI.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, összetett bmi hathavi mélypontra, 54,3 pontra csökkent. Elemzők 55,2 pontot vártak a februárban mért 55,5 pont után.

A növekedés ütemének lassulása a nyomottabb keresleti feltételeket tükrözi, márciusban a rendelésállomány 2017 áprilisa óta nem tapasztalt alacsony ütemben bővült. Egy sor vállalat arról számolt be, hogy ügyfelei óvatosabbá váltak a kiadásokkal, és romlott az üzleti hangulat. A rendelésállomány erőtlen emelkedése miatt a magánvállalatok visszafogták a munkaerőfelvételt, márciusban az új munkahelyek számának növekedése több mint másfél éves mélypontra esett. Jelentősen romlott a gazdasági kilátások megítélése is, 2016 júniusa óta nem voltak ilyen kevéssé optimisták a cégek.

Az amerikai gazdaság gyengébb hónappal zárta a negyedévet, de az adatok így is azt mutatják, hogy biztatóan lendületes a növekedés, az évesített ütem meghaladja a 2 százalékot. Szakadék keletkezett a feldolgozóipar és a szolgáltató szektor között, az árutermelők és az exportőrök a külső környezet romlásával és a kereskedelmi háború hatásaival küzdenek - kommentált Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza.