Sok ázsiai szemetet visszakapnak a magyarok

Malajzia újabb 110 konténernyi műanyaghulladékot küld vissza egyes országokba, köztük Magyarországra azt követően, hogy korábban már 150 konténernyi hulladékot visszaadott a küldő országoknak.
Domokos László, 2020. január 20. hétfő, 14:48
Fotó: Pixabay

Most mintegy 3737 tonna műanyaghulladékot küldtek vissza fejlett országokba, egyebek között az Egyesült Államokba, Franciaországba, Japánba, Kanadába, Nagy-Britanniába és Spanyolországba - jelentette be Yeo Bee Yin szakminiszter Butterworth Portban, ahová korábban számos műanyaghulladékkal teli konténer került. A település 290 kilométerre északra fekszik a fővárostól, Kuala Lumpurtól.

Így újabb 110 konténert küldenek vissza a származási országokba, köztük 60 konténert az Egyesült Államokba, 15-öt Kanadába, 14-et Japánba juttatnak vissza. A maradék pedig Belgiumba, Franciaországba, Jamaicára, Magyarországra, Mexikóba és Nagy-Britanniába kerül - számolt be az MTI híre nyomán az Index.hu.

A hulladék visszajuttatása összhangban van a veszélyes hulladékokról és szállításukról szóló bázeli egyezménnyel. A lépés az érintett államoknak nem kerül pénzbe, mert a költségeket azokra a cégekre terhelik, amelyek felelősek a Malajziába törvénytelenül importált műanyaghulladékért.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Józsi2222, 2020.01.21 00:16

Sok magyar szemetet visszakapnak a magyarok
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html