Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Évente átlagosan 220 millióan fertőződnek meg maláriával , közülük több mint 400 ezren nem élik túl a betegséget. A halálos áldozatok 60 százaléka öt év alatti gyerek - ez a három tény a WHO most megjelent, a malária ellen meghirdetett harcának az alapja.

Az egészségügyi világszervezet szerint a sikerhez az egészségügy iránt elkötelezett kormányokra, fejlesztésekre és pénzre van szükség. A most meghirdetett harcnak az a célja, hogy malária végleg eltűnjön a földről ehhez első lépésben azt kellene elérni, hogy 2030-ig 90 százalékkal csökkenjen a fertőzéses esetek száma - adta hírül az Euronews.

2017-ben valamivel több mint 3 milliárd dollárt költött a világ valamilyen formában a malária kezelésére, de ahhoz, hogy a most megfogalmazott ambiciózust cél elérhető közelségbe kerüljön, ennek a tízszeresét kellene.

A WHO tanulmánya szerint a malária elleni hatékony küzdelemnek a nyilvánvaló egészségügyi előnyök mellett a befektetett pénzeszközökhöz képest nyolcszoros gazdasági megtérülése lenne GDP-ben számolva.