Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A parlamentben az ellenzék és a kormánytöbbség közös bizalmatlansági indítvány nyújtott be a miniszterelnök és kormánya ellen szerdán, így Maiga minden valószínűség szerint, lemondásával csak az elmozdítását előzte meg. A képviselők hivatalosan azért akarták leváltani a kormányt, mert megítélésük szerint nem képes kezelni az egyre romló biztonsági helyzetet az országban - olvasható a portál cikkében.

Március 23-án fegyveresek mészárolták le az Ogossagou Peulh nevű falu lakóit, mintegy 160 embert, köztük várandós nőket és időseket is. Április elején több tízezren követelték a kormány lemondását Bamako utcáin.

A falut a hagyományosan nomád pásztorkodással foglalkozó fulbék lakták, és a beszámolók szerint a közösség a közelmúltban egyre több konfliktusba keveredett a környező csoportokkal a föld- és vízhasználat lehetőségén, mely problémákat a klímaváltozás, a népességnövekedés és a talaj romlása csak fokozta. Számíthatott az is, hogy a fulbék között akadtak, akik szimpatizáltak iszlamista szervezetekkel, a propaganda pedig úgy kezelte ezt, mintha az egész közösségre igaz lenne, tovább szítva ezzel az erőszakot. A támadás elkövetésével egy dogon milíciát vádoltak meg.