Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Manfred Weber a lap szerdai számában megjelenő interjúban az előzetesen ismertetett részletek szerint kifejtette, hogy a Fidesz EPP-tagságának megszüntetését  három feltétel teljesülése esetén lehet elkerülni - idézi a lapot az MTI.

Az első feltétel az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke "azonnal és végérvényesen leállítja kormánya Brüsszel elleni kampányát".

A második feltétel az, hogy bocsánatot kér az EPP tagpártjaitól.

A harmadik feltétel az, hogy biztosítja a Közép-európai Egyetem (CEU) megmaradását Budapesten.

Manfred Weber kiemelte, "még ebben a hónapban" világossá kell válnia, hogy teljesülnek-e a feltételek. Orbán Viktor lépéseitől függ, hogy sor kerül-e a szakításra a Fidesz és az Európai Unió jobbközép pártjait összefogó EPP között.

Tesz "egy utolsó kísérletet Orbán Viktor és a Fidesz megtartására az EPP-ben", de a kereszténydemokrácia értékei "nem képezhetik alku tárgyát".

A demokratikus elvek és a politikai stílus döntő fontosságú kérdéseiről van szó. Orbán Viktornak változtatnia kell álláspontján és ki kell fejeznie "az EPP iránti megbecsülését" - mondta a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa az interjúban az előzetesen ismertetett részletekről a Stern című hírmagazin hírportálján közölt összeállítás szerint.