Már a brexit-táborból érkezett vészjósló figyelmeztetés

Liam Fox volt brit külkereskedelmi miniszter szerint a brit EU-tagság megszűnése (brexit) után nem lesz lehetséges a teljesen akadálymentes kétoldalú kereskedelem az Európai Unióval.
K. Kiss Gergely, 2020. január 21. kedd, 14:58
Fotó: Reuters

Fox, a kormányzó Konzervatív Párt keményvonalas brexit-táborának befolyásos tagja, aki az előző brit miniszterelnök, Theresa May kormányában tavaly nyárig állt a külkereskedelmi tárca élén, a davosi világgazdasági fórumon tartott keddi felszólalásában kijelentette: ma is vannak olyanok, akik "kitartóan beszélnek a súrlódásmentes kereskedelemről" az EU egységes belső piacával, erre azonban a brexit után "egyszerűen nem lesz lehetőség".

Fox szerint miután az Egyesült Királyság kilép az EU belső piacáról, nem lesz mód a tagsággal járó előnyök "kicsemegézésére". Ez az Európai Unió álláspontja és London is elfogadja, de "az EU sem csemegézhet" a továbbiakban, vagyis nem törekedhet az ellenőrzésre egy olyan ország felett, amely nem tagja a belső piacnak és a vámuniónak - fogalmazott a politikus.

Cikkünk folyamatosan frissül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.01.21 16:32

Most pattant be, amikor a britek kiválnak, és a hercegi pár Kanadába menni, hogy Kanada miért nem az EU tagja, ha királysághoz tartozik, s uralkodója az örök II. Erzsébet?
Lehet, hogy pont azért megy a pár Kanadába, hogy tartósan betegye a lábát egy trónörökös?
A Habsburgok is ezért mentek szanaszét, hogy adott időben, jókor ott legyenek, ahol kell.
Az UK nem lesz EU-tag, tehát Kanadát jobban szemmel tarthatják.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

flydomi, 2020.01.21 16:17

Fox szerint miután az Egyesült Királyság kilép az EU belső piacáról, nem lesz mód a tagsággal járó előnyök "kicsemegézésére".
--Wheheheheh.Pedig mindig is ezt akartak,es most is futnak az unios piac utan :D

Ez az Európai Unió álláspontja és London is elfogadja, de "az EU sem csemegézhet" a továbbiakban, vagyis nem törekedhet az ellenőrzésre egy olyan ország felett, amely nem tagja a belső piacnak és a vámuniónak - fogalmazott a politikus.
--Tenyleg??Ezt se tudta senki. :D:D Foleg nem az Unio,aki odavan azert,hogy ellenorize a nagy birodalmat. :))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html