Már biztos, hogy több államban később ér véget a választás

Több államban is fennakadások vannak a koronavírus-járvány miatti védekezési szabályok miatt, valamint technikai hibák miatt. Észak-Karolinában, New Yorkban és Michiganban is később zár több szavazóhelyiség.
Szabó Dániel, 2020. november 3. kedd, 21:59
Fotó: Getty Images

Az észak-karolinai állam választási tanácsa kedden eldöntötte, hogy négy szavazóhely hosszabb nyitvatartását, mert későn nyitottak, ami várhatóan késlelteti az eredmények tagállami szintű jelentését - írja az AP. A legnagyobb hosszabbítás 45 perc, ami egy Sampson megyei telephelyre vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy az állam nem jelenthet be nyilvánosan országos eredményeket helyi idő szerint 20:15-ig (Magyarországon ez hajnali 2:15-öt jelent). Az állam több mint 2600 szavazóhelyét egyébként a tervek szerint 19: 30-kor zárják be.

New Yorkban és Michiganben eddig 30 perces hosszabbításokról döntöttek, de csak 2-2 szavazóhelyiség esetében. Ez a gyakorlatban az jelenti, hogy hajnali 2:30 magasságában kezdik el közölni az első eredményeket.

A legtöbb helyen hosszúak a sorok a szavazóhelyiségeknél, mivel a koronavírus-járvány elleni védekezés része, hogy csak korlátozott számú embert engednek az urnákhoz, szavazógépekhez az utcán pedig 1,5 méteres távolságot kell tartani.

HOZZÁSZÓLÁSOK