Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több mint kétszáz embernek veszett nyoma a Kalifornia északi és déli részét egyaránt sújtó tűzvésznek. A hatóságok csütörtökön este hozzák nyilvánosságra az eltűntek névsorát. Bár az északi vidékeken pusztító tüzek egy részét sikerült csillapítani, délen - Los Angeles környékén fekvő - San Bernardino megyében újabb tűzfészkek alakultak ki.

Aviva Braun, az országos meteorológiai szolgálat szakembere újságíróknak azt nyilatkozta: a légkör szennyezettsége veszélyes mértéket ért el, mivel a szél "szétterítette" a sűrű füstködöt.

Több mint nyolcezer tűzoltó küzd a lángokkal, csütörtökön San Francisco környékén és Malibunál mondták legveszélyesebbnek a helyzetet. A gazdag Malibuba vezető utak a tűzvész miatt vagy járhatatlanok, vagy elővigyázatosságból lezárták. Az ott élőknek hajókon visznek élelmiszert és ivóvizet. A hatóságok mindenkit figyelmeztettek, hogy a csapvíz fogyaszthatatlan, illetve csakis forralás után szabad főzéshez is felhasználni.

Az északi Butte megye seriffje, Kory Honea bejelentett: hat embert letartóztattak fosztogatás gyanúja miatt.  A tűzvész több károsultja feljelentést tett a Pacific Gas & Electric nevű áramszolgáltató ellen, mert úgy véli, hogy a vállalat hanyagsága okozta az első és később tovaterjedő tüzet.

A szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) vezetője, Brock Long és a természeti környezetet is felügyelő belügyi tárca vezetője, Ryan Zinke Kaliforniában tartózkodik, közben folyamatosan informálja a helyzetről a Fehér Házat. Donald Trump Twitter-bejegyzésben mondott köszönetet a tűzoltóknak és a mentésben résztvevőknek.