Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eltűnt az a magas ezüst színű fém monolit az amerikai Utah állam sivatagából, amelyet tíz napja fedeztek fel vadjuhokat számláló kutatók, amikor helikopterrel a közelében szálltak - írja a CNN. A november 18-án felfedezett műalkotást november 27-én éjszaka lopták el ismeretlen tolvajok. A másik lehetőség, hogy az idegenek, akik a Földre hozták eljöttek érte, és hazavitték, de ez nem látszik nagyon valószínűnek.

Az illetékes földhivatal prózai közleménye szerint az illegálisan elhelyezett struktúrát, amire monolitként hivatkoznak, eltávolították. A hivatal nem nyúlt hozzá, mivel azt magántulajdonban lévő tárgynak tartja, amelyet a megfelelő ügymenetben kell eltávolítani a közterületről. A monolitról szóló találgatások szerint egy műalkotásról van szó, amelyet a 2001: Űrodüsszeia című könyv és film ihletett. A történet szerint ismeretlen felsőbbrendű földön kívüli lények monolitokat telepítenek a Földre és a Holdra, amelyek funkciója valamiféle közvetett intergalaktikus kommunikáció értelmes lények között.

A monolit eltűnése annyiban érdekes, hogy a hatóságok nem tették közé a helyét, mert el akarták kerülni a turistainvázió induljon a látványossághoz. Ugyanakkor többen állították, hogy bemérték a monolit helyét, sőt voltak olyanok, akik fel is keresték a műalkotást. Volt, aki eltévedt és a köves környezet nem éppen turistabarát, de akik ott voltak, azt mondták megérte az erőfeszítés, még akkor is, ha nem az idegenek hozták a Földre a monolitot.