Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Október 31-én elhagyjuk az EU-t. Feltétlenül. Semmi további halogatás. Jön a brexit" - idézi az interjút az Infostart.

A The Sunday Telegraph arról cikkezett, hogy Sajid Javid új pénzügyminiszter további egymilliárd fontot (360 milliárd forint) készül kiutalni, hogy az országot felvértezze a megállapodás nélküli brexitre. A pénzből a többi között egy magánszemélyeknek és vállalkozásoknak szóló információs kampányt indítanának, valamint a kikötői infrastruktúra kiépítését, illetve további ötszáz határőr alkalmazását tervezik.

A YouGov közvélemény-kutatása szerint a brit Konzervatív Párt tíz százalékkal vezet a legnagyobb ellenzéki erővel, a Munkáspárttal szemben, amióta Johnson a miniszterelnöki székbe került.

A Konzervatív Párt népszerűsége a legutóbbi felmérés óta hat százalékpontot erősödött, most 31 százalékon van, míg a Munkáspárté szintén növekedett, de csak két százalékponttal 21 százalékra. A brexitet ellenző Liberális Demokraták támogatottsága három százalékponttal csökkent húsz százalékra, a Nigel Farage vezette radikálisan EU-ellenes Brexit Párt ugyanakkor négy százalékpontot vesztett népszerűségéből, és jelenleg 13 százalékon van.