Már az új EU alapjait tervezgetik

Nem zárható ki, hogy a négy alapvető szabadságon és új alapszerződésen alapuló új Európai Uniót kell felépíteni - jelentette ki Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter csütörtökön a varsói szejmben, a lengyel diplomácia idei célkitűzéseit ismertető beszédében.
Dzindzisz Sztefan, 2017. február 9. csütörtök, 11:43
Fotó: Reuters

A lengyel kormány prioritása az Európai Unió megjavítása, nem pedig lebontása - mondta a külügyminiszter. A nemzeti egoizmusok Európájához való visszatérés ugyanolyan kártékony lenne, mint azok az integrációs utópiák, melyek nem a kontinens társadalmi és politikai valóságában gyökereznek - vélte Waszczykowski az MTI szerint.

A lengyel kormány szerint az EU úgy is jobbá tehető, hogy a négy alapvető szabadságra - az áru, a tőke, a személyek és szolgáltatások szabad áramlására - támaszkodva új uniót kell majd felépíteni új alapszerződés alapján - vélekedett Waszczykowski. (A szerbek is gondolkodnak egyelőre, hogy mit tegyenek: többségük egyelőre nem lépne be az EU-ba.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

George Lukacs, 2017.02.09 12:06

@na4:

És jöjjön Orbán, aki rendbe rakja Európát.

Milyen kár, hogy olyan pici ország uralkodója...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2017.02.09 12:01

A sötét ballibber brüsszeli garnitúrát el kell zavarni: Juncker, Hollande, Renzi, Merkel, Schulz, stb. tünés. Ezek szétzilálják Európát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html