Már egy háborúra készítik a lakosságot az oroszok

Az egyik orosz állami tévében arról beszéltek, ha Szíria miatt kitörne a háború az Egyesült Államok és Oroszország között, akkor érdemes élelmiszert felhalmozniuk az embereknek - írja a 444.
Szabó Dániel, 2018. április 12. csütörtök, 19:36
Fotó: AFP

Donald Trump amerikai elnök gyakorlatilag rakétákkal fenyegette meg Oroszországot a szíriai vegyifegyver-támadások miatt, amire Moszkva is elég egyértelműen reagált: ha az Egyesült Államok támad, ők válaszcsapást mérnek rájuk.

A vita mostanra odáig fajult, hogy a 444 beszámolója szerint az állami tulajdonú Rosszija 24 tévé egyik műsorában arról beszéltek, ha Szíria miatt kitörne a háború az Egyesült Államok és Oroszország között, mennyi és milyen élelmiszert érdemes felhalmozniuk az embereknek. Az ajánlat szerint, aki könnyen pánikol, az ne felejtsen el legalább 30 liter vizet betárazni, hogy legyen mit innia.

A tévébemondó kitért arra is, hogy a nagy pánik nem Oroszországban, hanem az Egyesült államokban van, ott ugyanis már Donald Trump elnökké választása után megugrott a bombabiztos bunkerek eladásainak száma. Ez a hír egyébként igaz is.

Csütörtökön Donald Trump elnök a Twitteren arról írt, hogy bár mérlegeli a támadás lehetőségét, az lehet nagyon hamar, vagy nagyon későn is.

A fotó forrása: AFP Photo/Stinger.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2018.04.12 21:32

Igen, most éppen túléltünk egy újabb Disznó-öblöt (kubai atomrakéta-válságot), ami nagyon közel volt a harmadik világháborúhoz. Szerencsére a nagypofájú Trump visszakozott - tehát ezúttal NEM az oroszok, mint a Disznó-öbölnél. Figyelemre méltó.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html