Már folyik a titkos orosz háború? - Magyarország is érintett

Terroristákat támogat az Európai országokban az orosz titkosszolgálat - ezt a következtetést vonja le egy amerikai elemző a magyarországi bőnyi rendőrgyilkosságból. A Nyugatnak figyelmeztetésnek kell tekintenie ezt az esetet.
Napi.hu, 2016. október 28. péntek, 10:56
Fotó: Napi.hu

A nyugati titkosszolgálatok jó ideje tudják, hogy Vlagymir Putyin - az orosz titkosszolgálaton keresztül - jelentős szélsőjobboldali erőket támogat Európában, hasonlóan ahhoz, hogy a néhai szovjet KGB szélsőbaloldali csoportokat pénzelt. Az elmúlt napokban az azonban ennél okosabbal lettünk - véli John R. Schindler biztonságpolitikai szakértő, az amerikai nemzetbiztonsági hivatal (NSA) volt elemzője.

A bőnyi rendőrgyilkosság megmutatta, hogy nem pusztán ideológiai váltás történt balról jobbra, hanem a Kreml militáns radikálisokat támogat, akik osztoznak a putyinizmus nacionalista, tradicionalista világnézetében. Erre figyelmeztet az elemző szerint a bőnyi gyilkosság, amelyben egy ismert szélsőséges jobboldali aktivista lőtt le egy rendőrt.

Honnan vannak a fegyverek?

Schindler ezután igyekszik bemutatni a házához érkező rendőrökre fegyverrel támadó, 76 éves Győrkös István orosz kapcsolatait. Megjegyzi, hogy szemben az USA-val Magyarországon rendkívül ritka, hogy rendőrökre fegyverrel támadjanak. Az első kérdés mindjárt az: honnan szerezte be Győrkös az illegálisan a birtokában lévő fegyvereket, köztük katonai szintű eszközöket?

Honnan vannak a fotók?

A nyíltan zsidó- és romaellenes szélsőjobboldali férfi már tavaly felhívta magára a magyar kémelhárítás figyelmét, amikor fotókat publikált az interneten olyan magyar fegyverekről - köztük egy T-72-es tankról -, amelyeket állítólag Magyarország az Oroszországgal konfliktusba keveredett Ukrajnának szállított.

Győrkös azt állította, hogy a fotókat internetes site-jának egyik olvasójától kapta. A Kreml tiltakozott, a magyar hatóságok azonban úgy gondolták, hogy fedőakcióról van szó.

A képeket valójában a GRU, az orosz titkosszolgálat állította elő azzal a céllal, hogy azzal vádolhassanak egy NATO-tagországot, hogy beavatkozik az ukrajnai konfliktusba. (A Nyugat éppen azzal vádolja Moszkvát, hogy fegyverekkel és katonákkal is támogatja az orosz szeparatistákat.)

Honnan jöttek az emberek?

Még zűrösebb körülmény az ügyben, hogy az idős náci katonai játékain olyan orosz "diplomaták" vettek részt, akik a budapesti hatóságok szerint valójában a GRU ügynökei. Ezért aztán a rendőrgyilkossággal összefüggő vizsgálatnak fényt kellene derítenie arra is, hogy mit kerestek az orosz kémek a magyarországi faluban - figyelmeztet az amerikai szakértő.

A bőnyi tragédia megmutatta, hogy Moszkva alattomos befolyása Magyarországon olyan erőszakos személyekig és csoportokig is elér, amelyek fenyegetik Európa biztonságát és békéjét. Biztosak lehetünk benne, hogy Győrkös nem az egyetlen militáns jobboldali a nyugati világban, aki Oroszország titkos támogatását élvezi.

Ezért minden NATO-tagállamnak fel kell térképeznie azokat a radikálisait, akik illegális GRU- és más orosz titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkeznek!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pro libertate, 2016.10.29 11:15

"Terroristákat támogat az Európai országokban az orosz titkosszolgálat" - nincs ebben semmi újdonság. Új elemnek inkább az tekinthető, ahogy az orbán-rezsim az oroszokat támogatja ebben (is)...

A mi megmentőnk sokáig szeretett pózolni az "oroszokat hazaküldő nemzeti hős" szerepében. Még a Moszkva teret is átneveztette... :DD
2010 után valójában azonban 180 fokos fordulatot tett. Ebben is. Az első figyelmeztető jel talán a mol-csomag megvásárlása volt, ahol hihetetlen proifitot gyömöszölt az oroszok zsebébe (nem mellesleg az IMF-hitel rá maradt részéből... de a szocik adósították el az országot... :DD)
A gazdasági természetű hazaárulásig a paks2-szerződéssel jutott orbán. Amikor is egy hétvégi látogatás alkamával aláírta a szerződést többek között 3000 milliárdos hitelről. A szerződés létét, részleteit aztán az orosz sajtóból tudtuk meg... :DDD vajh miért... :D
(Mellesleg felfigyeltél-e arra, hogy varga szerint a letelepedési államkötvény azért előnytelen a számunkra, mert négyszer nagyobb kamatot fizetünk utána, mint a piacon elérhető. Nos, az orosz hitel a letelepedési kötvénynél kétszer drágább...)

Természetesen a politikai jellegű hazaárulás sem idegen orbánéktól. Az annyira unortodox. Meg nemzeti-keresztény-illiberális. :DDD
Nemrég valaki (ha jól emlékszem, a vs.hu) azt próbálta felmérni, hány magyar nyelvű weboldal nyomja a putyini propagandát nálunk. 100 körül találtak... Ugye, te sem hiszed, hogy ezt a tolvaj rezsim tudta és beleegyezése nélkül meg lehetne tenni? (Az megvan, hogy az online szerencsejáték-oldalakat blokkolja az állam, ha nem az andyvajnáé?)

Viszont bízhatunk kormányunk fejlett erkölcsi érzékében. Biztosra veszem, hogy hamarosan a sajtó elé áll a kormányszóvivő, és bocsánatot kér a rendőr haláláért. Amiben, úgy tűnik, több síkon is közreműködtek orbánék.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pmksz, 2016.10.29 10:35

@pastorius:
Szövegértésből elégtelen. Kezdheted elölről az általános iskolát, barátom.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Dakota Summer, 2016.10.29 08:16

@isabella: hát megkapták. Mármint, a nyigati gázárakat.. .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lomb, 2016.10.29 08:10

Ezek a gonosz oroszok nem átallják az országhatáraikat az ámerikai bázisok közelébe telepíteni! - cefre után szabadon... Ráadásul ezek a gonosz oroszok megpróbálják megvédeni az érdekeiket, szemben ámerikával, amely demokrácia(sic!) csak jót és biztonságot hozott a világnak. Ezek a gonosz oroszok titkosszolgálati tevékenységet mernek végezni külföldön, szemben az ámerikai CIA-val. Ráadásul az orosz titkosszolgálatoknak akkora a befolyása a világra - szemben ámerikával -, hogy képesek helyi konfliktusokat kirobbantani és a konfliktusok kirobbanása után a reguláris orosz hadsereg bevonulását előkészíteni!
Még egy ilyen nagyhatalmú, óriási gazdasági erejű, gonosz országot nem lehet találni a földön! Vagy mégis....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

namana, 2016.10.29 07:46

Putyin ezen bizonyítékok alapján ismét lebukott, hogy még Bőnyön is járt géppisztolyt osztogatni (meg mercedeszeket)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html