Már Kínába ért a szibériai tűzvész

A korábbi jelentésekkel ellentétben nemhogy nem sikerült eloltani a szibériai erdőtüzet, hanem rohamosan terjed, s már átlépte az orosz határt.
Napi.hu, 2015. április 14. kedd, 12:50
Fotó: MTI/EPA

Bár az orosz rendkívüli események minisztériuma bejelentette, hogy két nap után sikerült ellenőrzés alá vonni, majd eloltani a tarlóégetések miatt Szibériában tomboló tűzvészt, ezt az állítást a TASZSZ állami hírügynökség cáfolta meg. Beszámolója szerint az elmúlt 24 órában nyolcszorosára nőtt a lángokban álló terület, a tűz már 24 ezer hektáron tombol a Bajkálon túlon, és átterjedt a határon túlra, a Kínához tartozó Belső-Mongóliára.

A Hszinhua kínai hírügynökség jelentette, hogy több mint 660 tűzoltót vetettek be, ennek ellenére már legalább 85 épület égett le Argun tartományban.

Az orosz keleti katonai körzet szóvivője közölte, hogy 2500 katona, köztük ejtőernyős alakulatok, 372 gép és hat Mi-8-as típusú óriási helikopter száll harcba a tűzvésszel, amelyet szít a szárazság és a térségben tomboló szélviharok. Az amuri térségben szükségállapotot rendeltek el.

Idén eddig 693 esetben volt tűzvész Szibériában, amelyek 89 700 hektárt égettek fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2015.04.14 13:16

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html