Maradnak a penészes kórházak? Meglepő válasz jött!

A gondokra lesz válasz, legalábbis készülnek a válaszok, és előbb-utóbb el is készülnek, a betegeknek ellátást kell kapniuk, a problémákat azoknak kell megoldaniuk akikre tartozik - derült ki a tiszti főorvos szavaiból. A fekete ruhás nővérnek pedig baj van a hivatástudatával.
Napi.hu, 2016. június 6. hétfő, 09:40
Fotó: Napi.hu

Lesz-e elég orvos, eszköz és tiszta kórterem - tette fel egyebek mellett a kérdést a Népszabadság Szentes Tamásnak, akit januárban neveztek ki tiszti főorvosnak. A furcsa válasz szerint ez a cél, de ehhez szükség van a koncentrációra az ellátórendszerben.

Ennek alapja, hogy a speciális technológiákat és a humánerőforrást igénylő, személyre szabott szolgáltatásokat el tudják választani a tömeges, nem speciális szolgáltatásokról, és az előbbiekhez rendelten szervezzék meg a sürgősségi ellátást - mondta Szentes, aki szerint megnyugtatóan hangzik, hogy az egészségügyi ellátások feltételeit rögzítő minimumrendelet, kompetenciaalapú lesz. Már azonosították a korábbi hasonló rendeletek hibáit.

Ki záratja be?

Hasonló válasz érkezett arra a kérdésre, miszerint bezáratja-e a tisztifőorvos az olyan helyeket, mint például a Szent János Kórház pszichiátriája, ahol penészes falak között fogadják a betegeket? Válasz: sajnos az uniós fejlesztési forrásokból szinte semmi sem jutott a fővárosi kórházakra.

További válasz: tudnak a problémákról, az ÁNTSZ számos alkalommal ellenőrzött és meghatározták a teendőket, továbbá lehetőséget biztosítottak az intézményeknek, hogy javítsák a körülményeket. A betegeknek minden körülmények között ellátást kell kapniuk.

A Jánosnak adtak pénzt, de a kórházhigiéné ellenőrzése a megyei kormányhivatalok népegészségügyi főosztályainak feladata. Az OTH a szakmai kontrollt látja el. Egyébként Kalocsán bezáratták a gyermekgyógyászati fekvőbeteg-ellátást, mert nem volt gyermekorvos.

Hol a hivatástudat?

A tisztifőorvos szerint Sándor Mária, a fekete ruhás nővér és a többi tiltakozó egészségügyi dolgozó azt sugallják, hogy a gyógyítás nem hivatás, és akik ebben a szakmában dolgoznak nyugodtan hagyják el a munkahelyüket, az országot.

A Népszabadság emlékeztette arra, hogy Sándor "Magyarország ne hagyd elmenni a nővéreidet!" szlogennel kampányolt. A válasz szerint a nővér a médiaszereplést és a politikai támogatói által táplált hamis illúziót választotta a hivatása helyett.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2016.06.06 14:58

Ez az ujkórház építési mánia ezt kórházban kéne kezelni, de a vezért már rég, kényúr állandóana nagy eszét próbálja bizonyítani debil ötleteivel. Mi már kipróbáltuk, a honvédkórház új részlegét, nem is teljesen ujat, több mint tíz évig építettük iszonyatos költséggel, még Kádár kezdett bele. Semmink se lesz, ha rá hallgatunk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bozsik47, 2016.06.06 14:31

HÁT, EZT A SURMÓT KELLENE A DEBILEK KÖZÉ ZÁRNI. AZ TUTI!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html