Csütörtökön belföldön a KSH az októberi kiskeradatokkal nyit, szeptemberben a forgalom év/év alapon októberben 5,1 százalékkal nőtt. Szintén publikálják a szeptemberi külkermérleg végleges számait, az előzetes adat szerint a havi aktívum 814 millió euró volt.

Külföldön a nap kínai, majd európai novemberi bmi-számokkal indul, majd kiderül, hogyan alakult októberben az eurózóna kiskereskedelme, a hó/értékre a piaci várakozás 2,6 százalék.

A nap legfontosabb eseménye kora délután az ECB kamatmeghatározó ülése lesz, ahol  várhatóan tartják majd a 0,05 százalékos alapkamatot. A nagy kérdés az, hogy Mario Draghi ECB-elnök valóban újabb, a részvény- és a kötvénypiacokat is támogató intézkedéseket jelent-e be.

Ezt követően az USA-ra figyel a világ: fél háromkor publikálják a az új munkanélküliségi segélykérelmek számait - az előző heti 260 ezer fő után a várakozás 270 ezer fő, majd a Markit végleges november bmi-számait, valamint négykor a tartós fogyasztási cikk megrendelések és az ipari megrendelésállomány októberi alakulását.