Máris betöltötték a megölt terrorvezér helyét

Az Iszlám Állam terrorszervezet megerősítette, hogy vezére, Abu Bakr al-Bagdadi meghalt, egyben megnevezte utódját is Abi Ibrahim al-Hasemi al-Kurasi személyében.
Rácz Gergő, 2019. október 31. csütörtök, 17:22
Fotó: AFP

Az új vezető személyéről egy hangfelvétel alapján számoltak be - írja a hvg.hu.

Az előző terrorvezérrel, al-Bagdidaval néhány napja végeztek az amerikai katonák, akik vasárnapra virradóra sarokba szorították egy földalatti járatban. Az önjelölt kalifa felrobbantotta a testén lévő robbanómellényt. Az akcióban egy jól kiképzett kutya is részt vett. Donald Trump amerikai elnök később nyilvánosságra hozta az eb fotóját, de a nevét biztonsági okokra hivatkozva továbbra sem árulják el.

Al-Bagdadi földi maradványait - állítólag egy repülőgépről - a tengerbe szórták, miután megkapta az iszlám szokásoknak megfelelő végtisztességet. A szertartás helyét titok őrzi, mert nem akarják, hogy a terrorista vezér temetkezési helye egyfajta zarándokhellyé váljon az iszlamisták számára.

Donald Trump kedden azt közölte, hogy a katonák az Iszlám Állam vezetőjének egyik lehetséges utódjával is végeztek, de azt nem tudni, kiről van szó, mert a nevét nem írták meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.10.31 18:32

Innentől kezdve a fickó egy élő céltábla.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html