Máris megvan az első nagy visszatérő Barcelonába

Visszaviszi társasági székhelyét Barcelonába az Agbar, Spanyolország legnagyobb vízszolgáltató vállalata - közölte a spanyol sajtó az igazgatótanács döntését szerdán.
Dzindzisz Sztefan, 2018. szeptember 5. szerda, 11:09
Fotó: Pixabay

A Suez Environnement francia vízügyi cégóriás többségi tulajdonában lévő vállalat tavaly október 7-én, mindössze napokkal az alkotmányellenesen megrendezett katalán függetlenségi népszavazás után jelentette be, hogy áthelyezi székhelyét Madridba.

Az Agbar az elsők között távozott Katalóniából, hivatkozva egyebek mellett a befektetők jogi biztonságának megőrzésére. Már akkor is jelezte, hogy a döntést ideiglenesnek tartja - írja az MTI.

A vállalat azzal indokolta székhelyének visszahelyezését, hogy stabilizálódott a gazdaság a népszavazást követő bizonytalanságok után.

A spanyolországi cégnyilvántartó adatai szerint 2017 negyedik és 2018 első negyedévében több mint 4500 társaság helyezte át társasági székhelyét Katalóniából, többségük Madridba. Közülük az Agbar az első visszatérő nagyvállalat.

Az Agbar hangsúlyozta, hogy székhelyének megváltoztatása nem rontotta az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások színvonalát.

HOZZÁSZÓLÁSOK