Máris büntetne az EU, Magyarország fizethet

Az unió csalás elleni hivatala (OLAF) negyedmillió eurót követel vissza egy fehérgyarmati oktatási központ felújítására fordított EU-támogatásból, miután az ingatlanból Fidesz-iroda lett.
Komócsin Sándor, 2018. április 12. csütörtök, 08:55
Fotó: Pixabay

Fehérgyarmat főterén uniós pénzből korszerűsítettek egy egyszintes épületet 2012-ben olyan pályázat keretében, amelyben a helyi Szivárvány Közalapítvány látogatóközpont és tanösvény kialakítását vállalta. A projekt költsége majdnem 160 millió forint volt, ám az ingatlant nem arra használják, amire a pénzt kapták - derül ki a Népszava cikkéből..

Az eredetileg gyerekek oktatását vállaló új épületbe nemrég a helyi Fidesz-iroda költözött. Az OLAF sajtószóvivője, Sandra Juncu a napilapnak elmondta, hogy a fehérgyarmati projektben felmerülő szabálytalanságok vizsgálatát 2014-ben lezárták. A csalás elleni hivatal a látogatóközpont felújítása kapcsán projekt- és közbeszerzési szabálytalanságokat állapított meg, és 250 ezer euró, vagyis több mint 77 millió forint visszafizettetését javasolta.

A fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2018.04.12 14:47

folytatas:
"az NGM arra nem volt hajlandó válaszolni a 24.hu-nak, hogy fizetett-e vissza emiatt pénzt a magyar kormány, illetve ha igen, akkor azt behajtották-e a cégeken, vagy a magyar adófizetők állták a számlát. És bár az OLAF a magyar büntető törvénykönyvre utalgat a jelentésében, nem tudni arról, hogy az ügyészség elrendelt volna nyomozást az ügyben. "
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2018.04.12 14:45

ez lofasz, van ennel cifrabb is:
"Garancsi és Hernádi cége is pár nappal a Jeremie-pályázatok kiírása előtt jött létre, ami már alapból gyanús volt az OLAF-nak.
...
a támogatott cégek esetenként 7000 százalékos túlárazással vettek honlapokat az uniós pénzen, mint amennyibe azok amúgy kerülnének.
...
aki közbeszerzési eljárásban befolyásolni akarja a szerződéses feltételeket, vagy összejátszik más szereplőkkel és korlátozza a versenyt, magyarul kartellezik, az 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető."

hm, vajon mennyit ernek a magyar torvenyek, amikor a lakossag 50%-anak a kedvence szegi meg oket?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html