Máris itt a cáfolat: nem bukott el el a TTIP

Az EU főtárgyalója cáfolta, hogy megrekedtek volna a TTIP szabadkereskedelmi tárgyalások az Európai Unió és az Egyesült Államok között.
MTI, 2016. augusztus 29. hétfő, 11:09
Fotó: Reuters

Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter a hét végén egy tévéinterjúban kijelentette, hogy a TTIP (transzatlanti kereskedelmi és beruházási partnerség) tárgyalások gyakorlatilag zsákutcába jutottak. "Véleményem szerint a tárgyalások de facto meghiúsultak, ez akkor is így van, ha senki nem hajlandó bevallani". A tárgyalások eddigi tizennégy fordulója alatt a 27 fejezet egyikében sem sikerült megállapodásra jutni.

Ignacio Garcia Bercero az Európai Bizottság kereskedelmi igazgatósága, a DG Trade (Directorate General for Trade of the European Commission) vezetője, az EU főtárgyalója az AP hírügynökség Sigmar Gabriel kijelentését firtató kérdésére cáfolta, hogy valóban zsákutcába jutottak volna a tárgyalások. "Nem, nem, emlékezzünk csak Mark Twain szavaira" - mondta, utalva az írónak tulajdonított "a halálomról szóló híresztelések erősen túlzóak" kijelentésre.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Pegazus_a_borbarat, 2016.08.29 13:47

http://greenfo.hu/hirek/2016/08/29/zatonyra-futott-a-ttip-az-eu-usa-egyezmeny
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Dakota Summer, 2016.08.29 13:40

Nahát, ez aztán érdemi cáfolat. :)

Meg persze, hogy cáfolja, hiszen ezért kapja a zsíros fizetését. :)

Felőle ítéletnapig is tárgyalhatunk. :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html