Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ez lesz a lakberendezést forradalmasító svéd vállalat 400. áruháza a világon - lelkendezett az Ikea sajtószolgálata a belgrádi áruház augusztusra várható nyitása előtt. Az új hipermarket Vozdovac községben, a Belgrád-Nis autópálya menti Bubanj potok területén épült meg - írta a Magyar Szó.

Több mint 30 ezer négyzetméteren mintegy 9500 terméket kínálnak majd a látogatóknak. Ezzel a nagysággal a belgrádi IKEA a soroksári párja lesz. A vevők rendelkezésére áll majd egy 500 férőhelyes étterem, bisztró, svéd élelmiszereket árusító üzlet, játszótér, 1200 autót befogadó parkoló, a közvetlen közelben pedig töltőhely a villanyautóknak.

A létesítményre 70 millió eurót (22 milliárd forint) költött az Ikea, további 10 milliót pedig az infrastruktúra kiépítésére fordítottak. A cég máris munkába állított 246 embert, a megnyitásig pedig 406-an helyezkednek el a vállalatnál.

Az IKEA-nak a térségben eddig két áruháza volt: egy Zágrábban és egy Bukarestben. A belgrádi megnyitása után még egy áruházat építenek a román fővárosban, valamint egyet Ljubljanában. A vállalatnak 2025-ig összesen 13 áruháza lesz a régióban.