Branislav Tiodorovic epidemiológus, a szerbiai köztársasági válságstáb tagja kijelentette, hogy a napokban mintegy 25 ezer szerbiai turista tér haza külföldi nyaralásból, ez pedig növeli annak kockázatát, hogy Szerbiában lényegesen megnőjön a koronavírus-fertőzöttek száma - írta a vajdasági Szabad Magyar Szó.

Szavai szerint a tanévkezdés is rejt magában kockázatot, de a legnagyobb gond továbbra is az, hogy sokan figyelmen kívül hagyják a rendelkezéseket.

"Annak aki belép az országba, tudnia kell, hogy bizonyos kockázatot hoz magával. Jó lenne, ha azok, akik külföldi nyaralásból térnek haza, néhány napig önkéntes karanténban otthon maradnának. Vigyáznunk kell magunkra, de mások egészségére is" - mondta Tiodorovic.

Azok az egyetemisták, akik az ország olyan területéről érkeznek, ahol rosszabb a járványhelyzet, szigorúan be kell hogy tartsák a hatályos rendelkezéseket - tette hozzá. Ez egyébként nem csak rájuk vonatkozik, hanem minden polgárra, mert az intézkedések betartása kulcsfontosságú a vírus elleni küzdelemben.